ŠKOLA PLUS ZAPOČELA RADIONICE U OKVIRU PROJEKTA „KLJUČ ZA RAZVOJ TURIZMA“

Škola plus

Škola plus iz Bele Crkve u okviru tradicionalne manifestacije „Ključ za razvoj turizma – Karavan srpsko češkog prijateljstva“ pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Republike Češke i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, organizovala je radionice u cilju promocije Bele Crkve kao turističke destinacije te promocije i unapredjenja kvaliteta ponude regiona Južnog Banata.

Organizovanje biciklističkog karavana srpsko češkog prijateljstva planirano je za septembar mesec, a održane radionice samo su priprema učesnika te podizanje svesti o značaju bavljenja turizmom i podrobnije upoznavanje sa pojmom.

Posebnu pogodnost predstavlja  činjenica da opština Bela Crkva sa svojih trinaest naseljenih mesta predstavlja  pravo „turističko srce Banata“ sa prelepim jezerima i etno selom, Češkim selom, gotovo netaknutom oazom mira. Rečni tokovi Dunava, Nere, Karaša kao i kanala Dunav Tisa Dunav a zatim i Deliblatska peščara,  čine ovo područje izuzetnim regionom za razvoj turizma. Nedovoljno iskorišćeni kapaciteti u ovim oblastima upravo su šansa za mlade privrednike da privuku i zadrže turiste na ovom  prostoru.

Disclaimer Footer Bela Crkva

Ostavite odgovor