U SUBOTU KARNEVALSKA POVORKA!

Karneval 2017 - 10

Dečiji karneval biće održan u petak u 18 sati. Učestvovaće karnevalske grupe PU „Anđelka Đurić“ kao i nižih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva. Internacionalni žiri koji će činiti članovi Evropske federacije karnevalskih gradova odabraće tri najbolje karnevalske grupe koje će učestvovati i na glavnoj povorci u subotu, 23. juna.

Naše najmlađe belocrkvane na centralnoj bini zabavljaće Haos animatori, a od 20:30 biraće se naj klinceza i naj klinac Belocrkvanskog karnevala. Dobar provod očekuje vas i na velikoj salsa žurci i naravno, koncertu Tropico Benda na centralnoj bini.

Karnevalska subota započeće zvucima Pihalnog orkestra Bežigrad iz Slovenije koji će nastupati u muzičkom paviljonu u podne. U 18 sati počeće velika internacionalna povorka sa više od 1000 učesnika iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Makedonije i naravno brojnih karnevalskih gradova iz naše zemlje. Belocrkvani i gosti željno iščekuju da vide i ovogodišnje ekponate, odnosno alegorijska kola, koji izazivaju i najveći pažnju na karnevalu. Tradicionalno, očekuje nas vatromet kao i koncert Marine Tadić.

Časopis „Re foto“ i organizacioni odbor karnevala pozivaju ljubitelje fotografije da pošalju svoje radove i tako se uključe u konkurs za izbor najbolje fotografije pod nazivom „Belocrkvanski karneval 2018.“. Pored opštine Bela Crkva konkurs će podržati Refoto portal, Epson i Nikon, sa ciljem da se organizuje izložba 60 najuspelijih i najkreativnijih fotografija. Za one najbolje biće obezbeđene nagrade.

Pravo učešća imaju svi, a u konkurenciju ulaze fotografije snimljene na sve načine od kamera mobilnih telefona do profesionalnih foto-aparata. Jedini uslov je da se na fotografijama nalaze motivi i atmosfera Belocrkvanskog karnevala.Fotografije šaljite na mail adresu: karneval.belacrkva@gmail.com

U galeriji u nastavku pogledajte fotografije sa prošlogodinje povorke.

Ostavite odgovor