ODRŽAN DEČIJI KARNEVAL

Deciji karneval naslovna

Dečiji karneval održan je u petak, 22. juna. Učestvovale su karnevalske grupe Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ kao i nižih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva.

Internacionalni žiri koji su činili članovi Evropske federacije karnevalskih gradova odabrao je pet najboljih karnevalskih grupe koje su time stekle pravo da učestvuju na glavnoj karnevalskoj povorci, u subotu, 23. juna, kao i mogućnost da promovišu Belocrkvanski karneval širom zemlje i regiona.

Najbolja karnevalska grupa dolazi iz vrtića „Lela Radulj“ i nosi naziv „Leto“, drugo mesto zauzeli su „Razigrani predškolci“ iz PU „Anđelka Đurić“, treće mesto pripalo je „Malim fudbalerima“ iz vrtića „Damfat“, četvrto mesto je zauzela „Vesela družina“ iz OŠ „Mara Janković“ Kusić i peto mesto karnevalska grupa OŠ „Žarko Zrenjanin“ – „Sovicus panonicus mudrus“.

Istog dana održan je izbor za „Miss klincezu i Mister klinca“ u sali Centra za Kulturu.

U kategoriji „Najlepši osmeh“ pobedicima su proglašeni Dunja Ristić i Matija Đurković. Lente sa natpisom „Miss i Mister šarma“ dobili su Danijela Stojković i Veljko Đurđev, dok su titulu „Miss klinceza i Mister klinca“ poneli Elena Todorović i Relja Todorović.

U programu manifestacije, nastupili  su Haos animatori, koji su na najbolji mogući način zabavili belocrkvanske mališane.

Ostavite odgovor