POČEO BELOCRKVANSKI KARNEVAL (FOTO)

Najznačajnija turistička manifestacija Belocrkvanski karneval, svečano je otvoren u ponedeljak, 18. juna i trajaće do nedelje 24. juna.

Belocrkvanske mažoretkinje su podigle zastave Federacije Evropskih karnevalskih gradova, opštine Bela Crkva i karnevalsku zastavu, a zatim je Belocrkvanski karneval i zvanično otvoren.

Karnevalske svečanosti otvorio je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, poželevši svima lep provod kako našim sugrađanima, tako i gostima i izrazio želju da Belocrkvanski karneval kao najstariji karneval u Srbiji protekne u lepoj i veseloj atmosferi.

Publika je uživala u nastupu belocrkvanskih mažoretkinja i gradskog hora „Bella Musica“.

Svečanom otvaranju prisustvovali su dragi gosti iz Češke Republike – učenici i profesori internacionalne gimnazije Taunshend iz Hluboke nad Vltavom sa kojom naša opština ima dugu i plodonosno saradnju, kao i kadeti Svjato-aleksejavskog kadetskog korpusa Jaroslavske oblasti iz Ruske Federacije, koji tragovima predaka dolaze u Belu Crkvu.

Na kraju otvaranja, polaznici „Škole plus“ izveli su plesnu numeru „Karnevalski talsi“ uz himnu Belocrkvanskog karnevala.

Internacionalna karnevalska povorka biće održana u subotu 23. juna, dok će tokom čitave karnevalske nedelje Belocrkvani i gosti uživati u mnogobrojnim izložbama, koncertima i književnim večerima.

Ostavite odgovor