DANI POLJA U BELOJ CRKVI

Agromarket Dani Polja

Na imanju PIK-a Južni Banat u Beloj Crkvi, 15. juna 2018 godine, a u organizaciji domaćina i kompanije AGROMARKET održana je tradicionalna manifestacija „Dani polja“, ove godine po deveti put.

Kao i na prethodnim  manifestacije, poslovnim partnerima i nadasve poljoprivrednim proizvođačima iz Srbije ali i susedstva, domaćini su  predstavili najnovija dostignuća u oblasti tehnologije proizvodnje, sortimenta, mera hemijske zaštite i ishrane bilja u voćarstvu, vinogradarstvu,  sadnom materijalu.

PIK Juzni Banat Dani Polja Bela Crkva

Direktor marketing službe kompanije „Agromarket“ Ivan Krošlak objasnio nam je s kojim ciljem se održavaju ovi Dani polja i kakvu korist mogu da imaju za voćare u Srbiji:

„Agromarket je jedna firma osnovana 1991 godine, već slavimo četvrt veka postojanja, koja je sa obe noge u poljoprivredi, Jedan deo firme se bavi distribucijom repromaterijala za poljoprivredu, a drugi deo direktnom poljoprivrednom proizvodnjom, u taj deo spade i PIK Južni Banat, koji se bavi proizvodnjom voća. Imamo i dva doradna centra, koja se bave doradom semenske robe, pšenice i kukuruza, a u sklopu kompanije posluje  još jedno imanje, PD „Zaječar“, koje se bavi proizvodnjom voća i ratarskih kultura. Cilj naše kompanije jeste dugoročna saradnja sa poljoprivrednim proizvođačima, koja se unapređuje iz godine u godinu, gde popljoprivrednici u nama vide pouzdanog partnera“ – rekao je Krošlak.

Dani polja su  idealno mesto za druženje poljoprivrednika i razmenjivanje znanja i iskustava, a PIK Južni Banat kao deo kompanije Agromakret  je pravi primer da i naša imanja mogu da izgedaju kao evropska, ako se primenjuje puna i pravilna agrotehnika i ako se slušaju preporuke stručnjaka.

Ostavite odgovor