BELA CRKVA SPREMNA ZA TURISTIČKU SEZONU

Belocrkvanski karneval

Turistička sezona u Beloj Crkvi tradicionalno počinje u poslednjoj dekadi juna meseca, kada se održava „Belocrkvanski karneval“, sa obiljem kulturno-umetničkih i zabavnih sadržaja, a prava atrakcija je karnevalska povorka, koja iz godine u godinu beleži sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

Belocrkvanska jezera, koja nazivaju i „bisernom ogrlicom Banata“, reke Dunav, Karaš, Nera, Zagajička brda, Deliblatska peščara, kao zanimljive i raznovrsne destinacije za aktivan i pasivan odmor i naravno, najstariji karneval u Srbiji – „Belocrkvanski karneval“, predstavljaju okosnicu turističke ponude naše opštine, koja se uveliko promoviše od početka ove godine.

Belocrkvanska jezera

Eksponati i karnevalske grupe koje su Belocrkvani prezentovali na prošlogodišnjem karnevalu, pobrali su sve simpatije, kako domaće publike, tako i velikog broja gostiju.

Prošle godine, zabeležen je veliki broj gostiju tokom karnevalske nedelje, a izuzetno toplo vreme uslovilo je da gosti ostanu u Beloj Crkvi i nakon karnevala i uživaju na belocrkvanskim jezerima i rekama. Taj trend nastavljen je tokom cele letnje sezone. Izuzetno toplo vreme i turistička sezona obogaćena raznim sadržajima, poput „Leta u parku“, „Adrenalin parka“ i već tradicionalnog moto skupa, privukli su veliki broj turista koji su svoj godišnji odmor proveli upravo na belocrkvanskim kupalištima.

Belocrkvanska jezera

Odgovor na pitanje o tome kako teku pripreme za turističku sezonu potražili smo od direktora Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novice Jovanovića.

„Trenutno je akcenat na organizaciji Belocrkvanskog karnevala koji se ove godine održava u periodu od 18. do 24. juna. Pored velike Internacionalne povorke koja će se održati u subotu 23. juna, petak 22. juna rezervisan je za dečiji karneval, očekuju nas koncerti, velika salsa žurka na otvorenom, izložbe i književne večeri“ – kaže Novica Jovanović.

Belocrkvanske mažoretkinje

„Što se tiče glavnog belocrkvanskog jezera i vračevgajskog jezera, gde imamo najveći broj gostiju, već duže vreme radi se na uređenju ova dva kupališta, trava u priobalju redovno se kosti, pokošena je i podvodna vegetacija, kako bi kupanje bilo prijatno i bezbedno. U Turističkoj organizaciji trenutno je aktuelna i kategorizacija smeštajnih kapaciteta onih izdavaoca kojima je ista istekla, kao i novih izdavaoca smeštaja u Beloj Crkvi. Trudimo se da što više promovišemo korišćenje subvencionisanih vaučera za usluge smeštaja, Ministarstva Trgovine, turizma i telekomunikacija. Tokom celog leta sve stanovnike opštine Bela Crkva, kao i goste očekuje bogat i raznovrstan program u gradskom parku“ – dodaje na kraju direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novica Jovanović.

Ostavite odgovor