NOĆ MUZEJA 2018: ČAROBNI GLAS MELANIJE BUGARINOVIĆ

Noc Muzeja Melanija Bugarinovic

U prostoru izložbene postavke „Banatska soba“ deca i mladi, članovi Škole plus, izveli su performans u interakciji sa posetiocima. Naziv ovog performansa je „Čarobni glas Melanije Bugarinović“.

Operska pevačica čarobnog glasa, Melanija Bugarinović rodjena je u Beloj Crkvi 29. juna 1903. godine i već sa šest godina pevala je u ovdašnjoj crkvi i školskom  horu. Tokom izuzetno  uspešne operske karijere, pevala je sa najvećim svetskim zvezdama i pod  vodstvom najznačajnijih dirigenata.

„Naš performans ima za cilj da valorizuje operske vrednosti kroz program upoznavanja i promovisanja dela umetnika sa ovih prostora, naše Melanije Bugarinović. Posetioci  „Banatske sobe“ imali su priliku da čuju izvedbe ove primadone koja je suvereno vladala operskim scenama širom Evrope. Na taj način Škola plus želi da prikaže da posedujemo umetnike neprocenjivog dara te da treba pomeriti i porušiti granice, angažovati okruženje i inspirisati mlade generacije u duhu umetničkog stvaranja“ – rekla je Jasmina Turturea.

Disclaimer Footer Bela Crkva

Ostavite odgovor