Sastanak komunalnih preduzeća održan u Pančevu

Pancevo-sastanak

Udruženje za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije je u saradnji sa Regionalnim privrednim komorama Južnobanatskog, Srednjebanatskog, Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga organizovalo 30. novembra u Pančevu sastanak na temu „Stanje u komunalnoj delatnosti“.

U prostorijama Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga prisutni predstavnici preduzeća koja obavljaju komunalnu delatnost u opštinama i gradovima Južnobanatskog, Srednjebanatskog, Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga razgovarali su o stanju u ovoj oblasti.

„Pored osnovne teme, na sastanku se razgovaralo i o problemima sa kojima se u radu suočavaju komunalna preduzeća, bilo da se radi o zajedničkim ili specifičnim problemima. Takođe su prisutni imali prilike da se upoznaju sa Nacrtom uredbe o komunalnim uslovima za otpočinjanje komunalne delatnosti“ – saopštili su organizatori.

„Najveći problemi u komunalnom sektoru su odliv radne snage, koji je najzastupljeniji u Autotransportu, ali i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru“ – kazao je Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti PKS.

Zabrana zapošljavanja daje dobre makroekonomske pokazatelje na državnom nivou, ali komunalnim preduzećima pravi problem u poslovanju, rekao je on.

Ostavite odgovor