Nagrada za dr Branku Dragosavac i pančevačku Biblioteku

dr-branka-dragosavac

Bibliotekarsko društvo Srbije, na svečanoj sednici, povodom Dana bibliotekara i obeležavanja 70 godina postojanja BDS-a, 14. decembra, dodelilo je nagradu „Stojan Novaković“ dr Branki Dragosavac, za delo „Javne biblioteke u Srbiji od 1901. do 1818. godine“.

Ovo delo je ocenjeno kao poseban doprinos razvoju bibliotečko informacione delatnosti. Knjigu je objavila Gradska biblioteka Pančevo, a suizdavači su Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin.

Nagrada „Stojan Novaković“ se dodeljuje autoru za objavljeno originalno autorsko delo na srpskom jeziku iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti i najviše je priznanje ove vrste u Srbiji.

Pančevačka biblioteka je i 2013. godine bila nagrađena za izdanje „Biblioteke i identitet: prolegomena za istoriju modernog srpskog bibliotekarstva“, autora prof. dr Gordane Stokić Simončić i prof. dr Željka Vučkovića, podseća director ove ustanove kulture Dejan Bosnić, koji ne krije zadovoljstvo što su Gradska biblioteka Pančevo i dr Branka Dragosavac dobili ovo značajno priznanje.

Ostavite odgovor