Predstavom „Moglo bi to i vama da se desi“ otvorena pozorišna sezona u Beloj Crkvi

Belocrkvansko-amatersko-pozoriste-predstava-1-e1522748847586

Belocrkvansko amatersko pozorište premijerom komedije „Moglo bi to i vama da se desi“ otvorilo je pozorišnu sezonu u našem gradu. Režiser predstave, Italo Kapone Petrović, preradio je tekst Dragana Aleksića „Mala srpska predstva“, a priča prati ljubavni život dva para, odnosno preljubu u nizu komičnih situacija.

Jedan ljubavni par u predstavi čine Aleksandra Vuk i Ferenc Filep koji tumače uloge Mirjane i Stevana Joksimovića,a Danijel Limun Petrović i Jovana Stanković tumače likove Momčila i Dobrile Stepić. Kao komšija u predstavi se pojavljuje i Bojan Balan.

Belocrkvansko amatersko pozoriste predstava 5

Režiser predstave, Italo Kapone Petrović, svoje prve glumačke korake načinio je pre tridest godina upravu u Belocrkvanskom amaterskom pozorištu. Nakon dečijih predstava, usledila je saradnja sa Valentinom Kasteljanov koja mu je otvorila vrata ka ozbiljnijim ulogama u komadima kao što su „Sumnjivo lice“, zatim „Zauvek i dan više“, predstava koja je osvojilo prvu nagradu u Kovinu na festivalu amterskih pozorišta. Ljubav prema sceni i glumi prenala se i na njegovog sina Danijela Petrovića, koji je prošle godine ostvario veoma zapaženu ulugu Ilije Čvorovića u predstavi „Špijunski Balkan“.

Velika želja mladih glumaca da aktivnije rade i ožive pozorišnu scenu u Beloj Crkvi, podstakla je Itala Petrovića da se vrati pozorištu, ovoga puta, po prvi put kao režiser. Ističe da je veliku pomoć imao od Sofije Tomašević, asistenta režije, a želja mu je da Sofija u budućem periodu samostalno režira pozorišne predstave, naravno uz njegovu podršku i smernice.

Belocrkvansko amatersko pozoriste predstava 2

Mladi glumci su se odlično snašli na sceni, to potvđuju i izuzetne reakcije publike, a postoji mogućnost da predstava „Moglo bi to i vama da se desi“ bude odigrana još nekoliko puta u Beloj Crkvi. Bez obzira na ovo, iz Bap-a poručuju da su u toku i završne pripreme za još dva komada, tako da će belocrkvanska pozorišna publika imati prilike da ovoga proleća uživa u još pozorišnih premijera.

Ostavite odgovor