NAJBOLJA SU BELOCRKVANSKA JEZERA

belocrkvanska-jezera

Vreme početkom jula meseca nije bilo blagonaklono za kupače, ali zato rezultati prvih kampanja ispitivanja površinskih voda u Beloj Crkvi daju ohrabrujuće rezultate.

Najbolji kvalitet površinskih voda u okolini imaju Belocrkvanska jezera koja pripadaju II klasi, imaju dobar ekološki status i kao i svake godine prva su na listi za preporuku gde provesti tople letnje dane, stoji u sapoštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo nakon sprovedenog ispitivanja voda.

Ova ispitivanja finansira DJUP „Belocrkvanska jezera“, a rezultati pokazuju da ovo preduzeće i dalje drži tradiciju odgovornog ponašanja i prema kupačima i prema životnoj sredini o kojoj brinu.

Međutim, ne treba zaboraviti da rezultati analiza pokazuju samo trenutno stanje kvaliteta vode za kupanje i rekreaciju, a da svakodnevno treba voditi računa o higijeni plaža, ponašanju kupača, bezbednom odlaganju smeća, obezbeđenju funkcionalnih toaleta i tuševa koje treba obavezno koristiti nakon svakog kupanja. Malu decu ne treba puštati da se kupaju bez nadzora roditelja, a bez obzira što su ovi dani umereno topli, treba voditi računa i o zaštiti od sunca. Vreme koje kupači provode na suncu ne treba da bude suviše dugo. Osobe koje su osetljive ili imaju hronična oboljenja ne treba da budu na suncu između 11 i 16 časova.

Tokom celog dana treba unositi dovoljno tečnosti, najbolje obične vode, a izbegavati alkohol i gazirana pića – navodi se dalje u sopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Ostavite odgovor