KANCELARIJA ZA MLADE OPŠTINE BELA CRKVA UČESTVUJE U REALIZACIJI PROJEKTA O ZNAČAJU VOLONTERIZMA

kancelarija za mlade Bela Crkva

U Omladinskom klubu Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva u utorak, 9. oktobra, održano je predavanje o volonterizmu i njegovom globalnom značaju.

Kancelarija za mlade opštine Bela Crkva i Volonterski centar Vojvodine realizovali su prezentaciju u okviru projekta „Snaga na mestu“ podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prezentaciji su prisustvovali učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole i Tehničke škole „Sava Munćan“ iz Bele Crkve.

Volonterski centar Vojvodine je nevladino neprofitno udruženje osnovano 2004. godine udruženim snagama mladih entuzijasta okupljenih oko ideje volontiranja kao mogućim rešenjem za mnoge probleme naše zajednice i društva uopšte.

Danas, VCV organizuje međunarodne radne kampove u Srbiji, podstiče i učestvuje u brojnim međunarodnim omladinskim razmenama, treninzima, seminarima, konferencijama, edukativnim programima, humanitarnim akcijama, festivalima i raznim kulturnim dešavanjima. Tokom godina, VCV je ugostio mnogobrojne strane volontere i poslao puno naših volontera u inostranstvo.

„Volonterizam je izuzetno važan segment savremenog društva. Deo je neformalnog obrazovanja koje svaka osoba stvara, mimo osnovnog školovanja i vrlo je koristan u ukupnom formiranju ličnosti. Sam osećaj da si ti kao pojedinac koristan i da si uradio nešto veliko je dovoljan i napraviće znatnu razliku u kasnijem razvoju“ – rekla je Milica Knežević, koordinator Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva.

Disclaimer Footer Bela Crkva

Ostavite odgovor