GRADI SE NOVA PIJACA U BELOJ CRKVI

Agrico Pijaca Bela Crkva

U Beloj Crkvi u toku su radovi na izgradnji pijace u okviru projekta koji lokalna samouprava realizuje u saradnji sa opštinom Oravica iz Rumunije. U pitanju je projekat prekogranične saradnje pod nazivom „Izgradnja mreža pijaca u prekograničnom područuju Oravica – Bela Crkva“, finansiran od strane IPA fondova Evropske unije.

„Vrednost projekta je oko 950 hiljada evra, a obuhvata više aktivnosti i komponenti. Trenutno smo u fazi izgradnje pijace, u pitanju je objekat od 1978 kvadrata. Pijaca će se sastojati iz četiri dela, zatvoreni deo, poluotkriveni i natkriveni deo i osam lokala“ – kaže Gordana Timotijević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Bela Crkva.

U planu je organizacija seminara, edukacije i susrete sa istočnim komšijama, kako bi belocrkavnskim poljoprivrednicima i preduzetnicima približili standarde EU. Uspostavljanjem takve saradnje, Belocrkvanima će se pružiti mogućnost da prošire svoje tržšte.

Objekat pijace gradi se na mestu nekadašnjeg „zelenjaka“ pa će se stanovnici Bela Crkve snabdevati na istom mestu gde su i naučili da kupuju. U lokalnoj samoupravi najavljuju da će se tezge na novoj pijaci izdavati po istim cenama, koje su sada aktuelne, dok bi rentiranje rashladnih vitrina moglo da bude i jeftinije. Kažu i da prodavci neće imati nikakvih dodatnih troškova.

Disclaimer Footer Bela Crkva

Ostavite odgovor