IZLOŽBA „ZLATNI ALATI“

Izlozba Zlatni Alati Pobeda

U više od 10 gradova u toku septembra meseca realizovan je jednomesečni festival nezavisne kulture „Na sopstveni pogon“, pod sloganom – Novi prostori kulture.

Jedan od tih prostora nalazi se u opštini Bela Crkva, u napuštenoj farbici „Pobeda“, gde je „Agora Art Action“ sprovela radionice pozlaćivanja. Angažovanjem umetnika, volontera i građanstva Bele Crkve, ovaj napušteni prostor je postao je svojevrstan multimedijalni umetnički i edukativni centar. Postao je mesto susreta i kreativne razmene: razmene znanja između mladih i afirmisanih umetnika, razmene iskustva između internacionalnih i lokalnih umetnika i razmene ideja između umetnika i lokalne zajednice.

U subotu 29. septembra 2018. godine, u bivšoj „Pobedi“ otvorena je izložba „Zlatni alati“, nastala kao rezultat saradnje „Agora Art Action“ i Belocrkvanskog udruženja kreativaca „Mustre“, u okviru Festivala „Na sopstveni pogon“ Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije

„Izložba „Zlatni alati“ predstavlja rezultat sedmogodišnjeg stalnog boravka i rada u bivšoj fabrici „Pobeda“. Činom pozlate svaki komad alata gubi svoju originalnu funkciju predmeta široke upotrebe i izdvaja se iz serije, čime dobija unikatnu estetsku vrednost umetničkog dela. Nova funkcija i novi estetski izgled alata naglašava njihovu ulogu i značaj u razvoju ljudskog društva“ – rekao je akademski slikar Nenad Bračić.

Izložbu su posetili i predstavnici Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.

Disclaimer Footer Bela Crkva

Ostavite odgovor