Sporazum o zajedničkom nastupu na sajmovima gradova u Vojvodini

sporazum-pokrajina

U Pokrajinskoj vladi je poslednjeg dana novembra potpisan Sporazum o saradnji između Pokrajinske vlade i osam gradova u Vojvodini o zajedničkom nastupu na velikim evropskim i svetskim investicionim sajmovima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, izjavio je da sporazum ima cilj da se na efikasniji i bolji način promovišu ekonomski i privredni potencijali AP Vojvodine.

„Srbija i Vojvodina su dobro mesto za ulaganje i to želimo da pokažemo na najbolji mogući način i da kroz ovaj model privučemo što više investicija i u ovih osam gradova, kao i u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini. Udružili smo znanje i sredstva Pokrajinske vlade i osam gradova da naše potencijale predstavimo na najvažnijim međunarodnim investicionim sajmovima“ – rekao je Milićević.

On je naglasio da Srbija u poslednjih nekoliko godina u ekonomskom i privrednom smislu postiže dobre rezultate i da politika Pokrajinske vlade i ovih gradova jeste usmerena u tom cilju – privlačenju investicija i stvaranju novih radnih mesta. Zajednički nastup na svetskom investicionom marketu, kako je rekao, jedan je od modela da se ti najvažniji ciljevi ostvare.
Sporazumom je predviđeno da se pri kraju svake godine, donese kalendar najznačajnijih sajamskih manifestacija u narednoj godini.

Pomenuti sporazum potpisali su gradonačelnici Novog Sada – Miloš Vučević, Subotice – Bogdan Laban, Pančeva – Saša Pavlov, Zrenjanina – Čedomir Janjić, Sombora – Dušanka Golubović, Sremske Mitrovice – Vladimir Sanader, Kikinde – Pavle Markov i Vršca – Dragana Mitrović.

U ime svih gradonačelnika koji su se krajem prošle nedelje okupili u Pokrajinskoj vladi, medijima se obratila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je istakla da je potpisivanje sporazuma o saradnji izuzetno važno za lokalne samouprave, jer one imaju manje mogućnosti da pojedinačno nastupaju na sajmovima, s obzirom na značajna finansijska sredstva koja ovakve aktivnosti iziskuju. S druge strane, ovakav pristup povećava šanse za dolazak stranih investitora, jer se kroz zajednički nastup može prezentovati kompletnija ponuda, koja će više zainteresovati sve one koji spremni da ulažu.

Gradonačelnici svih osam gradova u Vojvodini zajednički su zaključili da postoje velike potrebe za udruženim nastupom, jer to omogućava bolju prepoznatljivost gradova u Vojvodini na međunarodnim priznatim sajmovima.

Ostavite odgovor