Park „Spartakus“ u Mašinskoj školi u Pančevu

Srednja Mašinska škola „Pančevo“ je Dan škole obeležila 10. novembra puštanjem u rad Parka primenjenih znanja i veština „Spartakus“. Reč je o zajedničkom projektu đaka i učenika te pančevačke srednje škole, koju je pomogao i NIS.

U dvorištu škole je postavljen ovaj park koji čine sprave na kojima đaci vežbaju i to primenom osnovnih zakona mehanike ali i pomoću računara. Park „Spartakus“ je naučno obrazovni poligon koji je nastao zahvaljući spoju kreativnosti i znanja.

Presecanjem crvene trake na jednoj od sprava za vežbanje, „Spartakus“ su u rad pustili gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i direktor Mašinske škole Miodrag Ilić.

„Tehnologije su bitne za razvoj privrede Pančeva. To je pre svega programiranje numeričkih mašina, programiranje robota, mehatronika, projektovanje na računaru i 3D štampa gde smo lideri u Srbiji. Onda smo došli na ideju da sve to upakujemo u jednu obrazovnu celinu, da može da se koristi ne samo za naše učenike nego za učenike iz cele Srbije“ – rekao je direktor škole.

Obeležavanje 71. rođendana škole, kome su prisustvovali i predstavnici više fakulteta, kao i rukovodioci i vlasnici nekoliko privrednih subjekata, bio je prilika da se proglase i pobedici u školskom šah i košarkaškom turniru.

Ostavite odgovor