Godišnji koktel za novinare Vojvodine

pokrajinska-vlada-prijem-za-novinare

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić organizovali su 22. decembra tradicionalni novogodišnji prijem za novinare iz Vojvodine.

Predsednik Mirović zahvalio je predstavnicima medija jer su, kako je rekao, učinili mnogo na informisanju građana o aktivnostima Pokrajinske vlade, odnosno na promovisanju onoga što je pokrajinska Vlada tokom godine činila.

„Deo naše zajedničke misije i zajednička ideja vodilja je bolja i razvijenija Vojvodina“ – rekao je Mirović.

On je dodao da će se i nadalje zalagati za princip da se iz budzeta AP Vojvodine sufinansiraju medijski sadržaji kuća pre svega iz Vojvodine.

Mirović je naglasio da očekuje da se uskoro reše problemi sa kojima se dnevni list „Dnevnik“ suočava, kao i da se nastavi izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić rekao je da su u domenu finansijske podrške informisanju ostvareni relativno visoki standardi, kao i da će u sledećoj godini ovakva politika biti nastavljena. Poručeno je da će pokrajinska vlada učiniti sve što je u njenoj moći da se popravi položaj medija, a Štatkić je tom prilikom napomenuo da su u domenu informisanja podržani različiti standardi i najavio je nove konkurse u 2018. godini.

Ostavite odgovor